12 Ocak 2012 Perşembe

"Beats Audio" Özelliği




Türkiye'de geçtiğimiz günlerde HTC Sensation XE'nin piyasaya çıkmasıyla birlikte, kafalarda pek çok soru da beraberinde geldi. Ben de yurtdışında bizzat bu akıllı telefonu kullanan birisi olarak fikirlerimi sizinle paylaşmayı uygun gördüm. 


Öncelikle bu telefonu iki aydır kullandığımı belirtmek istiyorum. Yurtdışında uygun bir kampanya neticesinde güçlük çekmeden alınabilinecek bir smartphone, Türkiyedeki kampanyalarla ilgili tam bir bilgi sahibi değilim. Vodafone'un bir kampanyasından bahsediliyor.Ayrıntılıyı bilgiyi Vodafone sitesinden bulursunuz.


Telefonun özellikleri konusunda, HTC'nin ön plana çıkardığı en büyük yanı, Dr.Dre Monster Beats Studio işbirliğiyle ortaya çıkan "beats audio" ve tabiki aldığınız smartphonela birlikte sunulan orjinal "ibeats" kullaklıklar. Kulaklıkların fiyatıyla ilgili çeşitli yorumlarda bulunuluyor; fakat işin aslı piyasada bu kulaklığın aynısının  olmaması, yani Dr.Dre Beats internet sitesinde görmüş olduğunuz(100 euro civarı tutan) "ibeats" kulaklıklar değil Sensation XE ile sunulan.






Peki nedir bu "beats audio" sistemi? Bu sistem smartphonelarda ilk kez uygulanan, şarkıları dinlerken bassları daha güçlü duymanızı sağlayan bir sistemdir. Aynı zamanda daha doyurucu bir "sound" sözkonusudur.Normalde dinlediğimizde duymadığımız bazı müzik enstrümanlarını ve efektleri duymak mümkündür. Telefona herhangi bir kulaklık taktığınızda, "beats audio aktif" ibaresi belirir ve siz dinlediğiniz şarkıları bassları daha kuvvetli dinlemeye başlarsınız. Keyfinize göre bu özelliği kapatmanız da mümkündür. Bu özellikle müzik dinlemek için, HTC ile sunulan kulaklıklarla dinlemek zorunda değilsiniz.Ben ipod ve sony kulaklıklarıyla denedim, yine "beats audio" moduna geçiyor telefon.Şahsi fikrim olarak(belki de kulakiçi kulaklık sevmediğimden kaynaklı) HTC ile sunulan kulaklıklara çok fazla ısındığım söylenemez.Yine naçizane Sony Mdr Zx300 kulaklıkla dinlediğimde bassları daha iyi hissettiğimi belirtmeliyim. HTC Sensation XE ile alınan sesi Ipod Touch 4.Nesil ile kıyaslamam gerekirse aradaki farkın dinlenen şarkılarda basslar olması halinde çok rahat farkedebileceğini görüyoruz, fakat Sensation XE'de son sese kadar getirince Ipod'un aksine müzik kalitesinde biraz bozulma sözkonusu oluyor.Bu durum da normal, çünkü XE Ipod'tan daha yüksek desibelde ses veriyor.





HTC Sensation XE'yi ,HTC Sensation'dan ayıran en büyük özelliğin "Audio Beats" olması dolayısıyla şimdilik sadece bu konuyu ele aldım, ilerki günlerde telefonun çeşitli fotoğraflarını ve  aynı zamanda telefonla bizzat kendi çektiğim bazı fotoğraf ve videoları paylaşacağım.Bu sayede kalite hakkında kafanızdaki sorulara da cevaplar bulacağınızı umarım.
Diğer Dr. Dre kulaklıklarına şuradan bakabilirsiniz.





4 yorum:

Adsız dedi ki...

cok kararsız kaldıgım bu telefon hakkında faydalı bır bilgi oldu bana sagolun

Unknown dedi ki...

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana, kolay gelsin

Adsız dedi ki...

Neden telefonun ısınma sorunundan bahsetmiyoruz çok internete girince we oyun oynayınca öyle değil mi admin telefon hala elimde isiniyo su an yani

Unknown dedi ki...

Telefonu kullandığım ilk zamanlar ısınma problemi yaşamıyordum ama zamanla söylediğiniz gibi ısınma problemi ortaya çıkıyor.