12 Ocak 2012 Perşembe

HTC Sensation XE, Samsung Galaxy S2 ve Iphone 4S arasında

Bir smartphone almak öyle bir iki günde gerçekleşen bir iş olmuyor genelde. Özellikle günümüzde, söz konusu olan çeşitlilik ve teknolojinin her geçen gün hayallerimizin üzerinde getirdikleri gözümüzü kamaştırıyor.


Peki hangi telefonu satın almalı?


HTC Sensation XE


Samsung Galaxy S2
Iphone 4

Iphone 4 mı?Iphone 4S mi? Samsung Galaxy S2 mi?Yoksa bu sayfaya ismini veren HTC Sensation XE mi? Bu telefonlar arasında hangisini alacağınıza karar veremiyorsanız, verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar haketmesini istiyorsanız, belki burada yazdıklarım sizlere faydalı olacaktır.




Şunu hemen belirtmeliyim ki yukarıda saydığım modeller arasında uzun bir süre boyunca araştırma yapmıştım HTC Sensation XE almadan önce. Bu modellerden kesinlikle birini tavsiye etme işi ise bana düşmez.Ben tarafsız olarak kendi telefonumda gözlemlediklerimi paylaşıyorum.
Iphone 4'ın pazardaki yerini hepimiz çok iyi biliyoruz.Apple kalitesini tartışmamız bazı alanlarda mümkün olsa da genele baktığımızda Apple ürünlerinin güven verdiğinden rahatlıkla bahsedebilir. Almayı düşündüğünüz cihaz eğer bir Iphone 4S ise  Samsung Galaxy S2 ve HTC Sensation XE ile kıyaslamaya sokmamız mümkün olabilir; fakat eğer bir Iphone 4 düşünüyorsanız bu durumda, teknolojinin son bir yıl içinde getirdiklerini biraz kenara atmayı, Apple ürünü alarak işi garantilemeyi ve trendi yakalamayı istediğinizi söyleyebiliriz. Ancak unutmamak gerekir ki, pazarın her zaman öncü markalarından olan Apple, HTC ve Samsung'un ilerlemelerini birkaç özellki açısından geriden takip etti.Iphone 4S'in çıkmasıyla aradaki fark tabiki kapandı, hatta Iphone 4S'in fotoğraf kalitesinde daha önde olduğu söyleniyor.


Bazı özelliklerinde üç cihazı karşılaştıracak olursak şöyle bir tablo çıkıyor: 




Pil tipi
Ağırlık
İşlemci
Fotoğraf
Ekran çöz.
HTC Sensation XE
Li-Ion 1730 mAh
151 g.
1.5 Ghz
8.0 mp
540*960 piksel
Iphone 4S
Li-Po 1420 mAh
140 g.
1.0 Ghz
8.0 mp
640*960 piksel
Samsung Galaxy S2
Li-Ion 1650 mAh
116 g.
1.2 Ghz
8.0 mp
480*800 piksel




Hiç yorum yok: